10e plaats voor Nederland tijdens de internationale Linde Staplercup

20-9-2016 0:00:00/ Nieuwsberichten | Evenementen

StaplerCup-2016-team-NLAfgelopen donderdag 15 september vond de 8e editie van de internationale Linde Staplercup plaats in Aschaffenburg, Duitsland. Het Nederlandse team, bestaande uit Tonny Koster, Ramon Leemeijer en Franklin Eenkhoorn, eindigde op de 10e plaats.

De Nederlandse chauffeurs reden, onder luid gejuich van de meegereisde fans, een goede eerste voorronde. Deze bracht hen op de tiende plaats in het klassement.

Hoewel de tweede voorronde heel erg goed ging was het onvoldoende om hoger in het klassement te komen en moesten de Nederlandse chauffeurs met een tiende plaats genoegen nemen. Duitsland, Italië en Frankrijk wisten zich uiteindelijk voor de finale te plaatsen.

StaplerCup-2016

In deze spannende finale, moesten de teams verschillende vormen die genummerd waren van een tot zeven stapelen en deze stapel vervolgens over het parcours rijden, om deze weg te zetten op een plateau. Hier bleek Duitsland toch weer de snelste. Frankrijk werd met slechts een paar seconde verschil tweede, en Italië wist de derde plaats te bemachtigen.

StaplerCup-2016-actie

De mannen van het “MotracLinde Dream Team’’ zijn in het dagelijkse leven werkzaam in het warehouse. Tonny Koster werkt bij Scelta Products in Kruiningen, Ramon Leemeijer bij Nutricia Advanced Medical Nutrition in Zoetermeer en Franklin Eenkhoorn is werkzaam bij Scania Logistics in Zwolle.De Staplercup is een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door de Duitse heftruckfabrikant Linde. Inmiddels is dit kampioenschap, dat ooit begon als hét Duitse kampioenschap heftruckrijden, uitgegroeid tot een international evenement.

Bekijk hier meer foto's van de Staplercup 2016

Terug naar Nieuws