Duurzaam innovatief

 • Duurzame en innovatieve productontwikkelingen
 • Linde trucks tot 98% recyclebaar
 • Li-ION als duurzaam alternatief voor loodzuur accu
 • Elektrische trucks 17% minder energieverbruik
 • Veiligheidsoplossingen verminderen schade en letsel
Duurzaamheid;

Efficiënte, veilige technologieën creëren meerwaarde

Vorkheftrucks en magazijntrucks die voldoen aan de hoogste technische standaarden, voor maximale productiviteit en een laag energieverbruik – dat is waar Linde voor staat. Als marktleider in Europa streeft Linde naar een toppositie op alle belangrijke industriële markten. 

De visie van Linde op duurzaamheid: we willen voorop lopen in onze sector en tegelijkertijd verantwoord zaken doen.


Duurzame productontwikkelingen

De Linde Hydrostaat – al 60 jaar ongeëvenaard

Hét kenmerk van Linde-trucks is de hydrostatische aandrijving. Deze staat symbool voor soepel rijden, een tot op de millimeter nauwkeurige positionering en minimale slijtage. In tegenstelling tot mechanische aandrijvingen wordt het vermogen hier vrijwel zonder verliezen overgebracht via een gesloten, onderhoudsvrij oliecircuit. Linde verbrandingstrucks verbruiken tot 50% minder olie vergeleken met de concurrentie. Linde is dankzij de hydrostaat, die in 1960 voor het eerst op industriële schaal werd geproduceerd, uitgegroeid tot marktleider in Europa.


Linde elektrische vorkheftrucks

De strengere emissiestandaarden voor voertuigen met een verbrandingsmotor en de aanhoudende verschuiving naar elektrische aandrijvingen hebben de vraag naar elektrische vorkheftrucks doen stijgen, en daarmee ook de vraag naar elektrische trucks met een grotere capaciteit (tot 8 ton). Samen met de grote elektrische trucks heeft Linde in 2014 ook nieuwe elektrische vorkheftrucks gelanceerd, met een laadcapaciteit van 1,2 tot 2 ton. Deze verbruiken 17% minder energie dan de eerdere modellen.

Li-ION als alternatief voor loodzuur accu’s

Op dit moment ligt de focus bij de lithium-ion-accu's voor elektrische voertuigen, die op veel punten superieur zijn aan oplaadbare loodzuur accu's.

De eerste trucks met Li-ION batterijen zijn door Linde geïntroduceerd in 2014.

Koopt u een elektrische truck met Lithium-ion batterij en rijdt u hiermee buiten? Dan komt u in aanmerking voor de subsidieregeling MIA\Vamil.
Laden van de Li-ION batterij
Veilig, eenvoudig en ruimtebesparend laden van de Li-ION batterij

Ergonomische perfectie - stressvrij werken

De productontwikkeling is gericht op de persoon die de machine bedient: de ergonomische filosofie van Linde betekent dat de machine letterlijk rondom de persoon is gebouwd; form follows function.

Tal van ergonomische eigenschappen beperken zo het ziekteverzuim en de gezondheidsrisico’s voor uw medewerkers. Denk daarbij aan het bedieningsgemak van de Linde Load Control en de in rubber gemonteerde voor- en achteras. Deze vangt trillingen en schokken op en beschermt de chauffeur tegen 'whole-body vibration'.
Gerubberde voor en- achteras
In rubber gemonteerde voor- en achteras
Linde Load Control
Linde Load Control

Veiligheid en milieuvriendelijk

Innovaties bij Linde hebben zich altijd gericht op veiligheid en milieuvriendelijkheid, en niet alleen op productiviteit en efficiëntie. Een lager energieverbruik bij de productie heeft een merkbare impact op de kostenstructuur en op de uitstoot van CO2.

Met de Linde voertuigen kunnen klanten energie besparen, de uitstoot verminderen en voldoen aan hoge veiligheidsstandaarden. De R&D- en ontwikkelkosten van Linde Material Handling zijn hoger dan die bij veel andere bedrijven in de sector.

Veiligheidsoplossingen van Linde zijn onder meer de Linde Safety Pilot. Deze intelligente rijhulp helpt bestuurders van trucks bij het voorkomen van operationele fouten en stuurfouten, en minimaliseert zodoende het risico op ongelukken. Linde BlueSpot is een innovatief optisch waarschuwingssysteem voor industriële trucks dat zorgt voor meer veiligheid, met name in de gangpaden en op lastige kruisingen in een magazijn.
Linde Safety Pilot
Linde Safety Pilot
BlueSpot
Linde BlueSpot

Energiemanagement

Dankzij het moderne data dashboard Linde Connected Solutions (Linde Connect Desk) kunnen klanten de energie- en gebruik statistieken van de vloot registreren, versturen en evalueren via speciale (Cloud) software. Linde helpt klanten op deze manier om energie- en kostenefficiënter te werken.


MotracLinde: als enige aanbieder in de branche ISO14001 gecertificeerd

Wij zijn als enige aanbieder in onze branche ISO 14001 gecertificeerd. Dit betekent dat wij voldoen aan eisen met betrekking tot het beheersen en verbeteren van de prestaties op milieugebied; een aspect dat steeds vaker een rol speelt bij (internationale) aanbestedingen.

Bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, kiezen voor Linde
Waarom kiezen voor Linde?
 • 1.4 ton minder emissies in vergelijking met concurrentie
 • Tot 20% minder energieverbruik
 • Lager geluidsniveau
 • Tot 50% minder olieverbruik in vergelijking met de concurrentie
 • Tot 98% recyclebaar
 • Li-ION technologie voor nagenoeg alle elektrisch trucks beschikbaar

Enkele Linde Duurzaamheid Awards

UKWA Technical Innovation Award voor Dynamic mast Control
UKWA-logoIn juli 2015 kreeg Linde Material Handling een award van de Britse Warehousing Association voor de Dynamic Mast Control, dat schommelbewegingen van de mast neutraliseert via kleine tegenbewegingen.
Zo kan de bestuurder veilig en efficiënter werken op hoog niveau. Ook verloopt het stapelen van pallets sneller en is er minder schade aan goederen.


FLTA Award voor Linde Safety Pilot 

FLTA-logoLinde kreeg de FLTA Award van de British Forklift Truck Association (FLTA) uitgereikt in de categorie veiligheid voor de Linde Safety Pilot.
Peter Harvey, Managing Director van FLTA: "Linde speelt een belangrijke rol bij het verkleinen van het risico op ongelukken en op letsel, zowel bij bestuurders als bij de mensen die met hen samenwerken."Linde Sustainablity Report 

Download het Linde Sustainability Report 2014 > [PDF]

Advies over duurzaamheid? Of meer weten over Linde oplossingen? 
Neem contact met ons op.