Ontstaan Linde Hydrostaat

De geschiedenis.
Hoe de Linde Hydrostaat tot stand kwam.
Geschiedenis van Linde Hydrostaat

Ontstaan van de Linde Hydrostaat

Het ontstaan van de Hydrostaat gaat terug naar 1956. Destijds liep de verkoop van tractoren terug en besloot Linde op zoek te gaan naar een nieuw type motor. Zo werd in 1956 de Hydrostaat gelanceerd welke in de Güldner Hydrocar geplaatst werd. 

De Hydrocar in 1956

Vanaf dit moment werd de Hydrostaat een van de speerpunten van Linde. Ook de daaropvolgende modellen heftrucks werden voorzien van de Hydrostatische aandrijving. De eerste heftruck met Hydrostatische aandrijving was de Hubtrack H3K.

De Hubtrack, de eerste Linde heftruck

Deze heftruck werd gepresenteerd op de Hannover Messe en was een ware primeur. Inmiddels heeft de Linde Hydrostaat haar 60-jarige bestaan gevierd. Nog altijd is de Linde Hydrostaat een ongeslagen, technologisch succes wat staat voor innovatie van topkwaliteit.Huidige trucks met de Linde Hydrostaat

Tegenwoordig zijn alle Linde diesel/LPG heftrucks en een zware heftruck serie uitgerust met de Linde Hydrostaat aandrijving. Daarmee zijn de Linde heftrucks dus uniek in de markt.

Linde diesel en LPG heftrucks

Linde diesel en LPG heftrucks

  • Hefvermogen van 1.4 - 8 ton
  • Zuinigste heftrucks in de markt
  • Lage uitstoot

> Diesel en LPG heftrucks

Linde zware heftruck

Linde zware heftruck H100-H180-D

  • Hefvermogen 10 - 18 ton
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Laag brandstofverbruik

> Zware heftruck


Meer weten over de Linde Hydrostaat?

Wilt u meer weten over de Linde Hydrostaat, of de voordelen van dit aandrijvingssysteem ontdekken? Of bent u benieuwd hoe dit unieke systeem werkt? Klik op een van de links hieronder.