Cold Stores

 • Zware inzetomstandigheden zijn geen enkel probleem voor Linde machines
 • Temperatuurverschillen van +4 naar -30°C zijn geen probleem
 • Standaard zijn alle Linde trucks tot -10°C inzetbaar
 • Meeste trucks zijn in cold store uitvoeringen leverbaar
 • Goede referenties in de cold store sector
Cold Stores / Koel- en vrieshuizen;

De Cold Store branche

De branche kenmerkt zich door gekoelde- en diepgevroren goederen. Deze zijn veelal voedsel gerelateerd.

In de markt zijn koel- en vriestransportbedrijven actief en koel- en vrieshuizen die dienstverlening verzorgen voor derden. Naast de opslag van goederen en het vervoer van goederen, verzorgen sommige bedrijven ook verpakkingsactiviteiten bijvoorbeeld het ver- en ompakken van vlees.

De uitdagingen

De koel- en vriesbranche is zeer specifiek en vraagt om producttoepassingen die hier optimaal functioneren. Ruimte en opslag zijn immers kostbaar. U wilt uw bedrijfsruimte zo goed en compact mogelijk benutten en daarbij de bezettingsgraad zo hoog mogelijk houden. Niet alleen personeel- financieringskosten, maar bovenal energiekosten vormen een belangrijke kostenfactor in uw sector.

Uw sector is aan verandering onderhevig. De regels en voorschriften vanuit de overheid en Brussel bepalen voor een deel het handelen van koel- en vrieshuizen. De eisen en voorschriften op energie- en milieugebied zijn streng. Bovendien hebben veel bedrijven, dankzij het verbod op het koudemiddel R22,  moeten investeren in energiezuinige maatregelen en duurzame oplossingen voor in het koeling proces.

Daarnaast zoeken veel koel- en vrieshuizen naar oplossingen om de ecologische footprint te verkleinen. Hierbij zoeken uw collega ondernemers niet alleen naar energie- en milieu oplossingen, maar ook naar oplossingen om voedselverspilling tegen te gaan.

Koel- en vrieshuizen zorgen voor zware inzetomstandigheden voor zowel uw medewerkers als voor uw intern transport materieel.  MotracLinde biedt u, naast zuinige- en productieve trucks, logistieke oplossingen voor het efficiënt benutten van ruimte. Onze specialisten in de cold store helpen u graag verder.

MotracLinde en Nekovri

Nekovri logoMotracLinde is geassocieerd lid van de Vereniging van Nederlandse Koel- en Vrieshuizen (Nekovri). Nekovri is de brancheorganisatie in Nederland op het gebied van logistiek van temperatuurgevoelige producten. Leden van Nekovri  zijn koel- en vriestransportbedrijven en koel- en vrieshuizen welke dienstverlening verzorgen voor derden.

Omdat MotracLinde geassocieerd lid is, kunnen de leden van Nekovri profiteren van een aantrekkelijke ledenkorting. Wilt u meer weten over deze kortingen, neem dan contact met ons op.

Oplossingen voor in uw sector

Temperatuurverschillen zijn zwaar voor de truck, maar ook voor uw medewerkers. Veranderingen in temperatuur hebben invloed op de batterij en truck. Indien uw trucks van binnen naar buiten rijden, dan is het temperatuurverschil van invloed op condensvorming en daarmee van invloed op het ontstaan van corrosie. In zo’n geval kan een cabine een goede oplossing zijn voor zowel de truck als voor uw medewerker.

Blokland Cold StoresDe opbouw van de cold store cabine is van zeer hoge kwaliteit. De ruiten van de cabine zijn van polycarbonaat en biedt extra veiligheid. Doordat de cold store cabine af-fabriek leverbaar is, betekent dat dat ze naadloos aansluit op het chassis. De temperatuur heeft zo geen effect op het comfort van uw medewerker en biedt daarmee een ergonomische en comfortabele werkplek.

Een greep uit de voordelen:
 • Temperatuurverschillen van +4 naar -30°C zijn voor de Linde machines geen enkel probleem
 • Standaard zijn alle Linde trucks tot -10°C inzetbaar
 • De 2-pedaal uitvoering heeft als voordeel dat uw chauffeur de scanner kan vasthouden bij het scannen van de goederen
 • De isolerende binnenbekleding van de cabine wordt naadloos gemaakt, waardoor tocht geen kans krijgt. Dit resulteert in een ergonomische en comfortabele werkplek voor uw chauffeur tot -30°C
 • De elektronica componenten zijn verwarmd. Voordeel is dat condensvorming geen kans krijgt
 • De zuinige- en productieve Linde trucks zorgen niet alleen voor een hoge werksnelheid, maar verminderen daardoor ook uw bedrijfskosten

Ook voor oplossingen op het gebied van veiligheid biedt MotracLinde legio mogelijkheden. Van heftruck trainingen tot aan het vergroten van de zichtbaarheid van uw trucks én mensen op de werkvloer. Denkt u daarbij aan de BlueSpot-Red; de rode LED-lichtbundel contrasteert goed in uw omgeving.  

Reachtruck in Cold Store uitvoeringProduct uitvoeringen voor in de cold store

Het merendeel van de Linde trucks zijn in een cold store uitvoering beschikbaar:


Coldstore referenties

Een aantal van onze Coldstore referenties vertellen over de ervaringen met MotracLinde en de behaalde resultaten.
aviko_logo

“De veiligheid en het veiligheidsbewustzijn zijn merkbaar verbeterd.” In totaal is de schade aan trucks en stellingen met ongeveer 50% afgenomen.
Lees de hele praktijkcase van Aviko >
blokland-logo

“Met MotracLinde hebben we echt een partner die proactief met ons meedenkt. Op álle vlakken.”
Lees de hele praktijkcase van Blokland Cold Stores >
Grolleman-logo

“Met deze nieuwe inrichting en een beter doordacht ruimtegebruik creëren wij een verhoging van 40% van onze invriescapaciteit"
Lees de hele praktijkcase van Grolleman Coldstores>