Meer comfort en duurzame heftrucks bij Krommenhoek Metals

“De hydrostatische aandrijving met traploze rijregeling van de H45 EVO levert ons een lager energieverbruik op, terwijl de verende montage van de mast en aandrijfas veel trillingen in de cabine voorkomen en dus het comfort verhogen.”
Praktijkcase Krommenhoek Metals
Krommenhoek Metals zamelt sinds 1925 oude metalen in en verwerkt en recycled ze. Vervolgens worden deze in heel Europa doorverkocht. De herkomst van de metalen varieert van grote staalverwerkende bedrijven en machinefabrieken tot aan kleine bedrijven en de consument. Dankzij uitbreiding van de dienstverlening, een aantal klantgerichte innovaties en behaalde ISO 9001 en 14001 certificeringen is het bedrijf de laatste jaren tot 50% gegroeid.

Krommenhoek Metals logoLogistieke uitdaging:

Vanwege het zware gewicht en de grote verschillen in afmeting en vorm van oude metalen, moet het intern transportmaterieel betrouwbaar functioneren onder zware industriële omstandigheden. Een verouderde heftruck was toe aan vervanging en daarom gingen ze bij Krommenhoek Metals op zoek naar een duurzamer en comfortabeler alternatief.

Oplossing:

“Na het vergelijken van de modellen van verschillende fabrikanten zijn wij bij MotracLinde uitgekomen. Allereerst omdat de Linde H45 EVO heftruck het beste aan al onze eisen en wensen voldoet, maar ook vanwege het feit dat veel andere bedrijven in onze markt met Linde-heftrucks werken, aldus Edwin Baartmans, Werfmanager bij Krommenhoek Metals.

“De testervaringen van onze chauffeurs met het rijcomfort en de ergonomische bediening van de H45 EVO waren doorslaggevend.”

Resultaten:

“De hydrostatische aandrijving met traploze rijregeling van de H45 EVO levert ons een lager energieverbruik op, terwijl de verende montage van de mast en aandrijfas veel trillingen in de cabine voorkomen en dus het comfort verhogen. Verder beschermt een metalen bodemplaat de hele onderkant tegen kostbare beschadigingen, wat bij ons op het terrein wel eens gebeurde als heftrucks over scherpe metalen voorwerpen reden." 

“Na het berekenen van de operationele leaseprijs bleek dat onze totale gebruikskosten lager zijn dan bij andere merken. Dit dankzij de robuuste constructie, het Linde Engine Protection System, minimaal benodigd onderhoud en een lange levensduur,” vervolgt Edwin Baartmans.
Praktijkcase Krommenhoek Metals
Praktijkcase Krommenhoek Metals
F1 verkleint

Veiligheid

Linde helpt Renault met F1 Grand Prix

“Formule 1 is een A-merk, gekenmerkt door performance, kwaliteit en met de nodige bravoure. Diezelfde kenmerken vinden we terug bij Linde.”

Praktijkcase Aviko

Veiligheid

Veiligheid bij Aviko

“De veiligheid en het veiligheidsbewustzijn zijn merkbaar verbeterd.”

Praktijkcase Franklin Offshore Europe intro

Optimalisatie van Intern Transport

Franklin Offshore Europe verduurzaamt intern transport

“Onze nieuwe CVS Ferrari is niet alleen milieuvriendelijker, maar ook veel stiller en veiliger”