Franklin Offshore Europe verduurzaamt intern transport

“Onze nieuwe CVS Ferrari is niet alleen milieuvriendelijker, maar ook veel stiller en veiliger. De chauffeurs die erop rijden hebben namelijk een beter uitzicht op de hijswerkzaamheden en camera’s die de werkomgeving in beeld brengen. Deze en andere verbeteringen besparen tijd, helpen schades te voorkomen en verhogen het gebruiksgemak.”
Praktijkcase Franklin Offshore Europe;
Franklin Offshore Europe BV is een producent en leverancier van staalkabel-producten en staalconstructiewerk voor de offshore, maritieme en industriële markt en daaraan gerelateerde services. Het bedrijf maakt deel uit van de Franklin Group die over de hele wereld actief is.

Logistieke uitdaging

Een diesel heftruck met 42 ton hijscapaciteit was na tientallen jaren intensief gebruik aan vervanging toe. Heftrucks zijn voor Franklin Offshore Europe zware gereedschappen die dagelijks intensief worden gebruikt. Daarom kiest het bedrijf allereerst voor kwaliteit.

Omdat de heftrucks zowel binnen in de productiehal als op het buitenterrein worden gebruikt, was het reduceren van de emissie aan schadelijke stoffen ook een belangrijk selectiecriterium.

Franklin Offshore Europe logo

Oplossing:

Op advies van MotracLinde werkt Franklin Offshore Europe momenteel met de eerste CVS Ferrari FH32 zware heftruck in Nederland. Momenteel is het weliswaar nog toegestaan met een Euro-4 diesel heftruck in de hal te werken, maar met de Euro-5 motor van de CVS Ferrari is het bedrijf voor de komende jaren alvast voorbereid op het verder aanscherpen van de milieuwetgeving.


Resultaten:

“Onze nieuwe CVS Ferrari is niet alleen milieuvriendelijker, maar ook veel stiller en veiliger” volgens Hans Coenen, Operations Manager.

De chauffeurs die erop rijden hebben een beter uitzicht op de hijswerkzaamheden en camera’s die de werkomgeving in beeld brengen, de heftruck is aanzienlijk sneller opgestart en er hoeft er niet meer met de hand geschakeld te worden.

Alle veranderingen ten opzichte van de oude diesel heftruck hebben ertoe geleid dat de chauffeurs er graag op rijden en er zuiniger mee om gaan.


Franklin Offshore Europe praktijkcase


Franklin Offshore Europe praktijkcase

Daly Plastic Linde Heftrucks - praktijkcase

Optimalisatie van Intern Transport

Daly Plastics kiest al 45 jaar voor kwaliteit Linde heftrucks

“Sinds onze eerste ervaringen met de door mijn vader aangeschafte occasion Linde heftruck, zijn wij niet meer van leverancier veranderd."

Blijderveen MotracLinde praktijkcase

Optimalisatie van Intern Transport

A.C. van Blijderveen fruit verduurzaamt logistiek materieel

"Inmiddels is iedereen zo'n fan van Linde dat ze niet meer op de andere trucks willen rijden."

Martens Beton Linde heftruck

Optimalisatie van Intern Transport

Martens kiest voor servicegerichtheid en verlengt samenwerking

"Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn belangrijker dan kosten. Linde heftrucks vragen weinig onderhoud."