Linde HeftruckCup 2017 gewonnen door Bram Luteyn van J.M. Luteyn uit Uithuizermeeden

Juli 2017
verslag-Linde-HeftruckCup-2017
Afgelopen zaterdag 1 juli heeft Bram Luteyn van J.M. Luteyn uit Uithuizermeeden de Nederlandse Linde Heftruckcup 2017 gewonnen. In een spannende finale was hij de andere deelnemers net te snel af.

De Linde HeftruckCup werd gehouden bij MotracLinde in Zwijndrecht. Dit jaar verschenen 40 heftruckchauffeurs aan de start.

De deelnemers toonden hun snelheid en behendigheid op afwisselend een heftruck en reachtruck in 2 voorrondes en op het finaleparcours. Ook werd hun kennis over de heftrucks gemeten in een theorie ronde. Dit jaar bestond het wedstrijdparcours uit het ‘Wijnspel’ en het ‘Hoog Balspel’.

Precisie en snelheid
Bij het ‘Hoog Bal spel’ werd het parcours gereden met een reachtruck. Hierbij moest de chauffeur een grote bal oppakken met behulp van de vorken, en een parcours afleggen om vervolgens de bal op 3 meter hoogte weg te leggen. Voor sommige chauffeurs bleek dit spel echter een onmogelijke opgave. Het lukte hen niet het spel binnen 4 minuten te voltooien. Daarmee verloren zij zicht op een plek in de finale.

Bij het ‘Wijnspel‘ moesten er 3 wijnglazen op een dienblad gevuld worden. Dit werd gedaan met een heftruck die voorzien was van een kantelaar waarmee de wijn uitgeschonken moest worden. Bij dit spel kwam het echt aan op het precieze werk.

Finale
De 6 beste deelnemers (gemeten over de voorrondes en theorieronde samen) namen het tegen elkaar op in de finale met het ‘Stangenspel’. Hierbij moesten 3 stangen van 2 meter breed verplaatst worden en deze door pionnen die 1.90 meter uit elkaar staan verplaatst te worden.

De snelste deelnemer zou de winnaar worden. Uiteraard werd in ieder spel gelet op veiligheid: dragen van veiligheidsschoenen en gordel en juiste uitvoer van handelingen in de heftruck.

Bram Luteyn bleek tijdens de finale niet te evenaren. Met een tijd van 2.06.47 minuten wist hij zelfs de nummer 3 van vorig jaar Franklin Eenkhoorn te kloppen, en sleepte daarmee de eerste prijs in de wacht.

De uitslag:
1e plek: Bram Luteyn, J.M. Luteyn (Uithuizermeeden)
2e plek: Franklin Eenkhoorn, Betap Tufting BV (Genemuiden)
3e plaats: Peter (Pino) de Bruin, Smeermiddelen Industrie de Oliebron B.V. (Zwijndrecht)

Download hier de hele uitslag [PDF]

StaplerCup: Internationaal kampioenschap heftruckrijden
Bram Luteyn zal, samen met Franklin Eenkhoorn en Peter (Pino) de Bruin, Nederland vertegenwoordigen op de Internationale Staplercup in Aschaffenburg – Duitsland.

Onder het oog van 20.000 toeschouwers en 5 televisiezenders, strijden zij hier tegen heftruckchauffeurs vanuit de hele wereld. Het evenement vindt plaats op 14 t/m 16 september 2017. De Staplercup is een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door de Duitse heftruckfabrikant Linde. Inmiddels is dit kampioenschap, dat ooit begon als Duits kampioenschap heftruckrijden, uitgegroeid tot een internationaal evenement.

Bekijk meer foto's van de HeftruckCup op onze Facebook pagina.