Linde Material Handling krijgt duurzaamheid onderscheiding van EcoVadis

Maart 2019
Linde wint Sustainability award;

Goud voor verantwoord zakendoen

Linde Material Handling loopt voorop in de branche. Bij magazijnvoertuigen en goederenoverslag is dat al tientallen jaren het geval. Op het gebied van duurzaamheid hoort het bedrijf nu ook bij de top. Linde ontving een ‘gouden’ score van EcoVadis.

Hoe verantwoord gaat een bedrijf om met natuurlijke grondstoffen? Welke rol spelen sociale aspecten in een bedrijf en welke ethische waarden vormen daar de basis voor? Deze en vergelijkbare vraagstukken vallen onder de noemer maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) en zijn van groot belang voor zakenrelaties en investeringsbesluiten. Het is dus des te belangrijker dat er ook betrouwbare en vergelijkbare modellen zijn die onafhankelijk het duurzaamheidsmanagement van bedrijven kunnen beoordelen. Dat is precies wat de allesomvattende ratings van EcoVadis eenmaal per jaar doen.

Dit internationaal toonaangevende mvo-platform kijkt bij de analyses naar een groot aantal criteria op het gebied van milieu, arbeidsrecht, mensenrechten, ethiek en duurzame inkoop. De cijfers van Linde Material Handling waren de afgelopen jaren al goed en bij de nieuwste EcoVadis-rating heeft het bedrijf voor de eerste keer de gouden status gekregen. Daarmee zit de wereldwijd actieve expert in intralogistiek bij de bovenste 3% van de beoordeelde bedrijven in de machinebouwsector.

Voor dr. Holger Hoppe, Senior Director Sustainability Management, is de EcoVadis-rating het indrukwekkende bewijs dat Linde Material Handling er als organisatie uitstekend voor staat op het gebied van werkveiligheid, milieumanagement en gezondheidsbescherming: "Het is goed om te zien dat het werk van de afgelopen jaren steeds meer zijn vruchten afwerpt. We zijn echter nog niet tevreden met wat we al hebben bereikt. Voor de toekomst willen we ons nog aanzienlijk verbeteren op alle terreinen die worden beoordeeld."