Linde op LogiMAT 2018

Februari 2018
Linde op LogiMAT 2018
Linde Material Handling stoomt klanten klaar voor de intralogistiek van morgen

Linde op LogiMAT: digitaal, connected en veilig

Er is een overgang gaande naar digitaal aangestuurde en onderling verbonden processen, autonome oplossingen, uiterst hoge veiligheidsstandaarden en nog krachtigere motoren. Dat dit werkelijkheid wordt, is het resultaat van vele continue innovatiestappen.

logimat 2018 logoOp de LogiMAT-beurs in Stuttgart (Duitsland) laat Linde Material Handling van 13 t/m 15 maart 2018 zien hoe groot zijn assortiment van bijbehorende producten inmiddels is geworden, en welke innovaties er zijn toegevoegd om de goederenverplaatsing binnen alle sectoren klaar te maken voor de toekomst. Bezoekers vinden Linde op stand B21 in de nieuwe hal 10.

Steeds meer bedrijven zien de kansen die logistieke trends als digitalisering en robotica met zich meebrengen. Er ontstaan voor iedereen kansen om verder te groeien: een hogere mate van automatisering, het koppelen van IT-systemen die tot nu toe afzonderlijk werkten, het aanbieden van zo veel mogelijk maatwerk en een consistent gebruik van innovatieve energiesystemen. De producten en oplossingen die Linde op LogiMAT laat zien, spelen in op deze ontwikkelingen.

Automatisering

Trucks die automatisch rijden en ladingen optillen – en die daarvoor speciaal zijn uitgerust met krachtige processoren, sensoren en navigatietechnieken – zijn steeds minder een sensatie te noemen. Ze worden namelijk steeds gebruikelijker in het magazijn. Het portfolio van Linde bevat alle belangrijke apparatuur voor opslag en systeemtechnologie, keurig op tijd voor LogiMAT. Een nieuwe toevoeging is de Linde R-MATIC, een reachtruck die 24/7 stellingen vult met goederen. 

Innovatieve energiesystemen

De vraag naar industriële trucks met lithium-ion batterijen is sterk gegroeid, en er is dan ook een steeds groter en breder aanbod. Linde biedt momenteel modellen met lithium-ion batterijen aan in alle laadcapaciteiten tot 5 ton. 

De Linde trucks met een capaciteit van 2 tot 5 ton zijn ook leverbaar met een lastzwaartepunt van 600mm. Met behulp van de li-ion-calculator van Linde kunnen verkoopadviseurs nu samen met de klant bepalen welke truck met welke batterij en welke lader het best geschikt is voor een bepaalde toepassing, en wat het besparingspotentieel is ten opzichte van hetzelfde model met een conventionele batterij. 

"Goed advies is de sleutel tot succesvolle lithium-ion-projecten. Daarom simuleren we de toepassingen tot in de details, samen met onze klanten. Zo weten de logistiek experts welke besparingen er mogelijk zijn, en wanneer de investering zichzelf heeft terugverdiend", aldus Christoph Englert, productmanager li-ion bij Linde Material Handling.
Linde op LogiMAT 2018

Digitalisering en veiligheid

Industriële trucks die zijn verbonden met een digitaal netwerk, brengen een enorm optimalisatiepotentieel met zich mee als het gaat om goederenverplaatsing. Wanneer de trucks worden uitgerust met de juiste software, voeren ze transportorders uit in de optimale volgorde, via de kortst mogelijke routes, op de ideale snelheid, met de hoogst mogelijke efficiëntie, en met een maximale veiligheid. 

Op LogiMAT wordt voor het eerst de nieuwe Truck Call-app voor digitaal ordermanagement gepresenteerd. Hiermee kunnen logistiek managers snel en eenvoudig transportorders aanmaken, prioriteiten instellen en orders toewijzen aan de medewerker die op dat moment het meest geschikte model truck bestuurt. De app is bedoeld om taken effectief aan te sturen en om lege ritten te voorkomen. 

Om de operationele veiligheid te vergroten maakt Linde gebruik van digitalisering. Op LogiMAT presenteert het bedrijf voor het eerst de "Linde Safety Guard", een hulpsysteem om voetgangers te waarschuwen en botsingen te voorkomen. Via radiosignalen in het frequentiebereik rond de 4 gigahertz kan het systeem door muren, rolluiken en palletladingen heen "kijken" met een precisie van 10 centimeter. Zo kan het bestuurders en voetgangers in de buurt van de truck heel effectief waarschuwen. Dit voorkomt vooraf al gevaarlijke situaties. Daarnaast kan de voertuigsnelheid worden verlaagd in gebieden waar veel ongelukken gebeuren. 

De Safety Guard is een nieuwe component van "Vision Zero – Safety in your world", het veiligheidsconcept van Linde. Dit concept is opgezet als holistische aanpak, die ook gebruik maakt van een aantal specifieke producten en diensten. Doel is om het aantal ongelukken op de werkplek terug te brengen tot nul. 

Linde biedt zijn klanten ook een betere veiligheid via baanbrekende verlichtingsconcepten. Zo is de "VertiLight" een LED-koplamp met een innovatief ontwerp, die zorgt dat het hele gebied van de grond tot aan het bovenste schap helder en uniform verlicht is, terwijl het licht tegelijkertijd ook minder verblindend is. De tweekleurige LED-strepen op de mast en de achterkant van het voertuig hebben hetzelfde doel. Deze zorgen dat de bestuurder in elke rijrichting optimaal verlicht is, en voetgangers kunnen aan het witte of het rode licht zien of het voertuig voor- of achteruit rijdt.

Meer informatie over de beurs: website Logi-MAT

Linde op LogiMAT 2018