Nederland derde op internationale Linde StaplerCup 2018

September 2018
Nederland derde op Linde StaplerCup 2018;
Afgelopen vrijdag 21 september vond de 12e editie van de internationale Linde Staplercup plaats in Aschaffenburg, Duitsland. Het Nederlandse team, bestaande uit Tonny Koster, Alexander Starzew en Arend-Jan Beens, eindigde op de 3e plaats.

De Nederlandse heftruckchauffeurs reden onder luid gejuich van de meegereisde fans een hele snelle eerste en tweede voorronde.  Dit resulteerde in een vijfde plaats in het tussenklassement en een plaats in de halve finale.

Halve finale

Nederland streed in de halve finale tegen Rusland. De Russen waren als tweede uit de voorrondes gekomen en dus een zware tegenstander. Het geluk was echter aan de zijde van de Nederlandse chauffeurs. Na een minuut bleek dat Rusland gediskwalificeerd werd omdat ze buiten het parcours gereden hadden. Omdat de halve finale  op basis van een knock-out systeem gereden wordt, plaatsten de Nederlanders zich zo direct voor de finale.

Finale

Podium_International_Championship_2018Italië, Duitsland en Nederland mochten tegen elkaar strijden in de (regenachtige) finale.
In deze spannende finale bleek Duitsland weer de snelste. Italië werd met slechts een paar seconde verschil tweede en onze Nederlandse chauffeurs behaalden een zeer verdienstelijke derde plaats.  
 
De mannen van het “Nederlandse Dream Team’’ zijn in het dagelijkse leven werkzaam in de logistiek sector. Tonny Koster werkt bij Scelta Products B.V. (Kruiningen), Alexander Starzew bij Jabil Circuit Nederland (Venray) en Arend-Jan Been is werkzaam bij MBI Beton BV  (Kampen).
 

StaplerCup

De Staplercup is een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door de Duitse heftruckfabrikant Linde. Inmiddels is dit kampioenschap, dat ooit begon als hét Duitse kampioenschap heftruckrijden, uitgegroeid tot een internationaal evenement. Dit jaar deden 13 landen mee.


Op onze Facebookpagina kunt u meer foto's bekijken van dit evenement.
Bekijk het album "Linde StaplerCup 2018".
Linde-StaplerCup-2018-2
Linde-StaplerCup-2018-1