“Op interne logistiek kan flink bespaard worden”

Maart 2020
Flinke besparing in de doe-het-zelf branche;
Dit artikel verscheen eerder in Mix Magazine (maart 2020)

Met de compacte heftrucks en magazijntrucks van MotracLinde kan elk product in de bouwmarkt snel en efficiënt verplaatst worden. Van 100 kilo tot 60 ton en van bulkvoorraad tot kleine onderdelen. MotracLinde werkt voor veel verschillende bedrijven, waaronder de ijzerhandel en bouwmarkten. “Klanten profiteren van onze 65 jaar lange logistieke ervaring. Die krijgen daarmee een betere, snellere en goedkopere interne logistiek.”

Marcel Scholts - DHZ specialist“Bij MotracLinde zijn we gespecialiseerd in een aantal branches, waaronder de doe-het-zelf branche”, zegt salesmanager Marcel Scholts. Hij ziet dat interne logistiek in deze branche vaak als een kostenpost wordt gezien. “Het is voor bouwmarkten geen corebusiness, terwijl we weten dat er flink bespaard kan worden op deze post.” Daarbij somt hij een aantal punten op die voordeel opleveren. “Met onze kwalitatief hoogstaande producten en een onderhoudscontract voor langere termijn, heb je vrijwel altijd lagere onderhoudskosten. En MotracLinde biedt ‘onestopshop, alles onder één dak’. Zo houdt u altijd op dezelfde transparante wijze overzicht over uw interne transportmiddelen. Tevens wordt altijd rekening gehouden met de uitwisselbaarheid van trucks. Mochten filialen worden samengevoegd, dan zijn de truckspecificaties, zoals masthoogte, altijd inzetbaar op iedere locatie.”

Volgens Scholts rijden in een bouwmarkt gemiddeld drie tot vier trucks. Vaak zijn dat een stapelaar, elektrische pallettruck, heftruck en reachtruck. Het aanbod van MotracLinde sluit hier naadloos op aan met bovengemiddelde prestaties, de compactheid van de trucks en de benodigde veiligheidsoplossingen. “In bouwmarkten stelt men bijzondere eisen. Voor de vele handelingen die dagelijks plaatsvinden, eist men continuïteit en snelheid van de trucks. In de vaak kleine magazijnruimtes zijn de compacte Linde trucks daar speciaal voor ontworpen.”

Producten die rijden in de bouwmarkt

Linde elektrische heftruck

Linde elektrische heftruck
  • Wendbare elektrische heftruck
  • Unieke Linde pendel-as maakt vierwiel truck net zo wendbaar als een driewiel-model
  • Nieuwe EVO model is 17% energiezuiniger
Linde elektrische pallettruck

Linde elektrische pallettruck
  • Makkelijk hanteerbaar
  • Hefvermogen tot 2,5 ton, optie: weegschaal
  • Uitstekende ergonomische eigenschappen
  • Veilig en gemakkelijk in gebruik
Linde reachtruck

Linde reachtruck
  • Hefhoogte tot en met 13 meter
  • Ruime ergonomische zitplaats
  • Inzet specifiek samen te stellen

Gericht op veiligheid

Periodiek houdt MotracLinde een evaluatie met haar klanten. “We geven inzicht in het gebruik van de trucks door middel van betrouwbare data. Zo adviseren we welke trucks intensief gebruikt worden en hoe de interne logistiek efficiënter en energiezuiniger kan.” Volgens Scholts is een Linde heftruck een bijzondere verschijning: “Het merk Linde ontwerpt haar trucks volgens specifieke wensen van de chauffeur en stelt eisen op het gebied van productiviteit en veiligheid. Zo start de truck niet met een sleutel maar met een tag. Hiermee voorkom je dat niet-geautoriseerde medewerkers ermee gaan rijden. En met de unieke Linde Energy Scan en de Safety Scan wordt het magazijn eenvoudig geanalyseerd voor mogelijkheden tot optimalisatie.

Goede en betaalbare batterij

Een veel gestelde vraag van ondernemers is hoe de levensduur en de capaciteit van de batterij verlengd kan worden. Scholts zegt daarover: ”Voor de batterijen die cyclisch worden opgeladen wordt tijd ingeruimd voor het ont- en opladen. Voor meer continuïteit adviseren wij Lithium-ion batterijen. Deze batterijen zorgen ervoor dat trucks een langere periode operationeel zijn. Bovendien hebben deze batterijen minder onderhoud nodig en zijn er voor de bestaande trucks alternatieven toe te passen. ”
MotracLinde DHZ/Bouwmarkt
MotracLinde DHZ/Bouwmarkt

Service en certificering

Voor de service en het onderhoud staat dagelijks een landelijk netwerk van 180 monteurs klaar. Concreet betekent dit dat de klant met dezelfde monteurs te maken heeft. Op deze manier is de monteur altijd op de hoogte van de wensen en de truckvloot van de klant. MotracLinde garandeert kwaliteit door meerdere certificaten, zoals VCA**, ISO 9001 en BMWT. Ook kunnen monteurs op locatie worden opgeleid, in hun eigen omgeving en met hun eigen machines.

Zorgeloos intern transport - "We Do It For You"

Ondernemers moeten blindelings kunnen vertrouwen op hun voorzieningen ten aanzien van intern transport. Zorgeloos intern transport is voor veel bedrijven economisch gezien van groot belang. Wij hebben veel ervaring in de DHZ / Bouwmarkt branche en helpen veel klanten, klein en groot, met de beste oplossing voor hun intern transport.

Lees meer op onze DHZ / Bouwmarkt pagina.
Tips voor veilig batterijonderhoud voor een optimale levensduur

Duurzaamheid & energie

Tips voor veilig batterij-onderhoud voor een optimale levensduur

Maart 2020

Systemen voor een veilig magazijn

Veiligheid

Vier systemen voor het veilig rijden met heftrucks en magazijntrucks

November 2019

Heftruck voorlopig onmisbaar

Warehouse & automatisering

Robotisering zet door, heftruck voorlopig onmisbaar

September 2019